شاید از خیلیها شنیده باشید که دیگر شبکه فیسبوک یا . . . قدیمی شده و مثل گذشته اثرگذاری چندانی ندارد، اما واقعیت این است که اشتراکگذاری محتوا در این شبکههای اجتماعی همچنان وجود دارد، بودجههای تبلیغاتی و بازاریابی در حال افزایش پیدا کردن است و در صورت ارسال زیاد محتوا، مخاطبین بهراحتی صفحه شما ترک میکنند.
بله، درواقع مطالب و نکاتی وجود دارد که باید از آنها اطلاع داشته باشید و طبیعی است که دلیل و مدرکی هم برای آنها وجود دارد. حقایق و نکاتی که در این مطلب جمعآوری کرده و قصد ارائه آنها به شما دارم شامل موضوعات مختلفی میشود و البته بیشتر سعی کردهام در بین نکات به مسائل مربوط به شبکههایی بپردازم که بیشتر عمومیت داشته و کاربران متنوعتری نسبت به بقیه شبکهها دارند، مثلاً باوجود کاربردی بودن شبکهای مثل اسنپچت، اما در این مطلب اصلاً به آن نپرداختهام، چراکه باوجود داشتن حسابی در این شبکه و استفاده از آن، اعتقاددارم که این شبکه اجتماعی هنوز راهی طولانی برای پیمودن تا تبدیلشدن به یک ابزار مفید برای برندسازی در سطح کسبوکارهای جدی دارد.
حقایقی از شبکههای اجتماعی
– تعداد کاربران شبکه فیسبوک در پایان سال ۲۰۱۶ تقریباً به ۱٫۴۳ میلیون نفر در ماه میرسد که پیشبینی میشود ۸۲% از درآمد حاصل از تبلیغات در این شبکه از طرف دستگاههای موبایل تأمین میشود. (منبع: emarketer)
– ۹۵٫۸% از بازاریابان اینترنتی اعلام کردهاند که استفاده از شبکه فیسبوک موجب بالاترین درصد از نرخ بازگشت سرمایه برای آنها شده است. (منبع: emarketer)
– ۲۱% از کاربران اعلام کردهاند در صورت انتشار محتوای تکراری یا کسلکننده صفحه آن برند خاص را ترک میکنند. ۱۹% هم اعلام کردهاند که در صورت انتشار بیشازحد و در دفعات متوالی (بیش از ۶ بار در هرروز) در طی روز صفحه آن سایت در فیسبوک را دنبال نمیکنند. (منبع: Adweek)
– ۷% از شرکتهای آمریکایی با بیش از ۱۰۰ کارمند یا بیشتر در سال ۲۰۱۵ از شبکه فیسبوک برای فعالیتهای بازاریابی خود استفاده کردهاند که پیشبینی میشود این تعداد در سال جاری به ۸۵٫۳% و در سال بعد به ۸۵٫۸% برسد. (منبع: MediaPost)
– ۹۱% از افراد متولد سالهای نزدیک به هزاره دارای حساب کاربری فعال در فیسبوک هستند. (منبع: Infinitdatum)
– عموماً زمانی یک مطلب منتشرشده در شبکه لینکداین دارای لینک باشد، این لینک ۴۵% افزایش تعامل کاربر را موجب میشود، مطرحشدن پرسش موجب افزایش ۵۰% در تعداد نظرات درجشده میشود و تعامل کاربر در صورت وجود تصویر ۹۸% افزایش پیدا میکند. (منبع: DMR)
– ۳۲% از شرکتهای آمریکایی با ۱۰۰ کارمند یا بیشتر در سال ۲۰۱۵ برای فعالیتهای بازاریابی خود از شبکه اینستاگرام استفاده کردهاند. پیشبینی میشود این تعداد در سال جاری به ۴۹% و در سال بعد به ۷۰٫۷% برسد. (منبع: MediaPost)
– ۸۱% از تصمیمگیرندگان در حوزه شرکتهای صنعتی از اجتماعات آنلاین و وبلاگها بهمنظور کمک به اتخاذ تصمیمهای خرید استفاده میکنند. ۷۴% از این افراد از شبکه لینکداین و ۴۲% از آنها هم از شبکه توییتر استفاده میکنند. (منبع: Marketing Think)
– ۷۱% از مصرفکنندههایی که تجربه خوبی در دریافت خدماتی در سطح شبکههای اجتماعی از یک برند داشتهاند، بهاحتمالزیاد آن شرکت را به دیگران معرفی میکنند. (منبع: Get Ambassador)
– محتوای تصویری از ۴۰ برابر شانس بیشتر از دیگر انواع محتوا برای اشتراک گذاشته شدن برخوردار میباشند. (منبع: Hubspot)
– ۷۸% از طریق شبکه توییتر از یک برند به آن شکایت میکنند، در طی یک ساعت انتظار دریافت پاسخ دارند. (منبع: Lithium)
– زمانی که نوبت به برقراری ارتباط با کسبوکارهای مختلف میرسد، ۳۳% از متولدین سالهای نزدیک به هزاره استفاده از شبکههای اجتماعی را نسبت به هر شبکه دیگری ترجیح میدهند. (منبع: Marketing Sherpa)
– کاربران اینترنت بهطور متوسط دارای ۵۴ حساب کاربری در شبکههای اجتماعی هستند. (منبع: Global Web Index)
– در زمان انجام دادن یک خرید، ۷۵% از خریداران در حوزه کسبوکارهای صنعتی از شبکههای اجتماعی برای فرایند تصمیمگیری خرید خود استفاده میکنند. (منبع: IDC)
حقایقی در رابطه با بازاریابی محتوایی
– بازاریابانی که اقدام به وبلاگ نویسی میکنند از ۱۳ برابر شانس بیشتر برای کسب درآمد برخوردار هستند. (منبع: Contently)
– ۷۴% از خوانندگان به محتوای آموزشی از طرف برندها اعتماد دارند، البته تا زمانی که این محتوا باهدف ترغیب به انجام یک معامله انجام منتشرنشده باشد. (منبع: Contently)
– ۸۸% از بازاریابان فعال در حوزه کسبوکارهای صنعتی در آمریکای شمالی از شبکه توییتر برای انتشار محتوا خود استفاده میکنند. (منبع: DMR)
حقایقی در رابطه با تبلیغات
– ۵۶% از تبلیغات نمایشی در سطح اینترنت اصلاً توسط انسانهای واقعی دیده نمیشوند. (منبع: Contently)
– نیمی از خریداران در حوزه کسبوکارهای صنعتی از گوشیهای هوشمند برای انجام خریدهای خود استفاده میکنند و درواقع ۴۰% از این خریدها بهطور مستقیم از این دستگاهها تأثیر میپذیرند. بهطور عکس تنها ۳% بودجه بازاریابی دیجیتالی به موبایل اختصاص پیدا میکند. (منبع: PureB2B)
– پیشبینی میشود مجموع هزینههای صرف شده برای تبلیغات اینترنتی در سال آینده با رشد ۱۲٫۹% روبرو باشد. پس از تلویزیون، اینترنت بزرگترین رسانه برای انتشار تبلیغات در سال جاری در نظر گرفته میشود. (منبع: MediaPost)
– یکسوم از بازاریابانی که بهطور مرتبط از شبکههای اجتماعی برای کسبوکار خود استفاده میکنند، اذعان کردهاند که بهطور دقیق نمیتوانند اعلام کنند که کدامیک از این شبکهها بیشترین تأثیر را بر روی نرخ بازگشت سرمایه آنها داشته است (منبع: MarketingProfs) و این خود بهترین دلیل مبنی بر لزوم پیگیری فعالیتهای خود در این شبکهها است!!!
کدام یک از موارد بالا بیش از دیگری موجب شگفتی شما شد؟ شاید موارد بیشتری را میتوانستیم به این مجموعه اضافه کنیم، اما اینها مواردی بودند که بیش از بقیه به نظر میآمدند!!!
نظر شما چیست؟